söndag 26 oktober 2008

Vintermys

Så var det även dags för vintermys och denna gång ska paketet ska innehålla:
1m tyg
Något färfigpysslat/sytt
sy/pysseltillbehör
1 mönster
Julpynt (köpt eller pysslat)

I dag har jag fått min hemliga kompis och det ska bli roligt att pyssla till henne, jag brukar gilla att läsa hennes blogg och tycker hon är superduktig, har en fantastisk smak och jag önskar jag kunde hitta samma fantastiska tyger som hon har. Mer än så får hon inte veta just nu... Men det kommer fler ledtrådar.

Här kommer mina svar på frågorna:

Hur länge har du pysslat?
Få se, jag fick mitt första broderiet när jag var 5 och min förstasymaskin när jag var 6... Sedan dess har det blivit en hel del, mycket som hamnat i soporna och en del som jag kan vara stolt över.

Vilken typ av maskiner syr du på?
Janome DC 4100 & Babylock Evolve

Vilket litet pysseltillbehör skulle du behöva?
Roliga lite udda ting som ovanliga kantband, knappar och annat roligt man kan ha till barnkläder. Skulle även vilja ha ett mönster på en hoodie till lillen som kommer.

Finns det något man inte behöver?
Frågan är, finns det pysseltillbehör man inte behöver, det skulle väl i så fall vara rutat mönsterpapper, det har jag mer än jag använder just nu.

Någon annan hobby eller stort intresse?
Mönsterkonstruktion (om det får räknas som annan hobby) och sedan är jag rätt sällskaplig av mig så jag träffar gärna kompisar som har samma intressen som jag och anordnar roligheter som syhelger, syresor och annat…

Vilket är ditt favoritdjur?
Kolibri och katter är vackra

Har du djur? I så fall vilket?
Inget annat än dammråttor under sängen…

Är du allergisk mot något djur? I så fall vilket?
Nej, men min make är så djur går bort i mitt hem.

Är du allergisk mot något annat?
Laktos

Hur bor du? Hus eller lägenhet?
Lägenhet

Behöver du något litet till hemmet? I så fall vad?
Jag behöver mycket till hemmet, just nu vill jag få till Tweety rum så att han får bättre plats där innan lillebror kommer och eftersom både Tweety och jag är fan av Mumintrollet och Knyttet på skulle jag vilja göra det i Tove Jansson stil. Det så småningom in en våningssäng i Tweetys rum och jag skulle vilja måla lite mumintroll på sängen och hänga upp Mumintextilier.

Vilken storlek har du på kläder?
Hmmm… jag är ju gravid och kroppen är helkonstig, jag har hittills inte gått upp i vikt men min mage börjar anta gigantiska propportioner. I mammakläder har jag nog 44-46 eller storlek 3 när jag har handlat.

Om du har barn? I så fall vilket kön, ålder och klädesstorlekar har de?
Har en pojke (Tweety) på 3 och ett halvt år med storlek 110 på överdelar och 104 på byxor. Sedan har vi en till pojke på väg som vi beräknar kommer 1:a mars (tur att det inte är skottår för då hade det blivit den 29/2)

Favoritfärger och hatfärger?
Favorit just nu: brun, orange, grön, rött och på mig även svart (inte på Tweety)
Hatfärg: vi passar inte i blått och en del rosa toner, men direkta hatfärger har vi nog inte.

Vilka material gillar du eller ogillar du?
Gillar: Jersey, velour, siden
Ogillar: krossad sammet och material som känns plastiga

Vilka mönster på tyger gillar du bäst?
BlommigtVilken typ av klädesmodeller är du mest förtjust i?Vanliga jerseytoppar med lite roliga detaljer som kan vara i något annat tyg eller någon rolig knäppning, drapering… you name it.

Retro, vintage, romantiskt eller annat?
På Tweety retro, så länge det är bekvämt fungerar det mesta.
På mig romantiskt, gärna blommigt men även vissa typer av paisleymönster, även retro och vintage går bra så länge det finns blommor…

Pojk/flick eller unisex?
Hade jag varit mamma till en flicka så hade jag antagligen älskat flickkläder, men nu är jag bara pojkmamma så det får bli unisex. Jag tycker pojkkläder i Sverige är för homogena, jag önskar att det fanns lite gulliga pojkkläder, så det blir nog unisex, men mycket inslag från 70-talet.

Nytt eller second hand?
Både och, bara det är helt och rent.

Favoritsmak?
Mörk choklad, just nu när jag väntar barn klarar jag bara av riktigt mörk choklad, nästan bitter (resten ger mig halsbränna).

Favoritlukt?
Så här i väntans tider är lukter ganska jobbiga, men i vanliga fall gillar jag lukter som påminner om olika högtider som t ex jul, ni vet granbarr och glöggkryddor. Även likten av kaffe är mysig, tycker jag.

Musiksmak?
Min favoritmelodi är Aranjuez konsert spelad i gitarr, men annars gillar jag det mesta som man kan lyssna till texterna och känna… ”det där beskriver något jag känner igen”

Favoritböcker?
Favoriter är självklart syböcker, helst med barnkläder från 60-70 talet (som jag samlar på), jag gillar att läsa det mesta, fast det blir mest deckare och verklighetsskildringar när det inte är sådant som har med jobbet att göra, för jag läser ju en hel del kopplat till jobbet och de texterna kan vara både tråkiga och tunga…

Vad är en mysig vinterdag för dig?
Att efter en lång dag ute i kylan avsluta dagen med en kopp varm choklad och bullar. Hemma hos oss har vi en tendens att bli ganska runda så vi dricker bara choklad när vi varit ute i snön.

Vad gillar du för slags julpynt?
Vackra julgransprydnader, det vackraste pyntet jag har är en handgjord julgranskula i tyg som jag fick av en riksdagsledamot från Österlen, det var en kvinna där som tillverkade dem.