lördag 5 september 2009

Inredning, men först städning!

Jag är fortfarande förkyld, så jag bör hålla mig inne, men jag har inte lika mycket feber, trots att det kommer stark huvudvärk då och då.

Eftersom ni som följer bloggen antagligen redan märkt att jag är en orolig själ som måste ha något att göra varje vaken minut så har jag i alla fall hunnit packa upp lite tyger och skrubbat golv i Tweety rum. Golven där var ingen rolig historia, de ser gamla och lortiga ut så jag letade fram ett gammalt mitakelmedel jag köpt för länge sedan som funkar utomordentligt på smutsiga golv.

Historien kring hur jag köpte den är lite rolig. Det var strax före jul år 2000, min man hade fått sparken med omedelbar verkan av en labil chefredaktör på en ekonomiredaktion. (Visst låter det elakt att säga att denne man som vi kan kalla ME, var labil, men alla som haft honom som chef brukar ha mardrömshistorier om honom.) Mitt i IT karusellen när pengarna flödade i Sverige fick man sig en tankeställare. En man ringde på dörren samma kväll med en liten låda på magen. Han sålde städprodukter som var miljövänliga Vi behövde inget, men jag köpte ändå den största flaskan MIRUM allrengörningsmedel, städprodukter behövs ju alltid.

Det var inte förrän vi flyttade till Upplandsgatan som jag plockade fram den när jag skulle ge mig på de gamla slitna golven och efter att ha skrubbat med en borste så märkte jag att golvet blev några toner ljusare, utan att det luktade starkt eller golvet blev skadat. Wow, tänkte jag och har sedan dess använt den i speciella tillfällen. Men nu var flaskan nästan slut och jag visste inte var jag skulle få tag i mer.

Hittade ett nummer och chansade att mannen med lådan på magen skulle finnas kvar. Han finns!

Jag berättade min Mirumhistoria och han mindes att det hade varit första gången han var ute och testsålde. Mannen med lådan, är en entreprenör som jobbat med att utveckla saker sedan han var 16 år och jobbade på labb och han har fler produkter, men han säljer mest på cykelaffärer en produkt för cyklar. Han lever enkelt och satsar sina pengar på att utveckla sina produkter.

Sådant gillar jag! Människor som satsar allt på en dröm och jag tänker fortsätta köpa av honom. Denna gång köpte jag tre flaskor, det finns ingen anledning att använda stinkande produkter när detta funkar så bra. Jag passa på att göra lite reklam för detta lilla företag som heter Oleafont, jag har inte ångrat den där eftermiddagen då jag köpte Mirum av mannen med lådan på magen.

Nu är i alla fall golven skrubbade och den lite golvpolish på ser det riktigt skapligt ut. Brukar alltid köra ett lager golvpolish på rena golv när jag flyttar i nya lägenheter för att hålla golven fina. Tweety uppskattade att få plocka upp sina leksaker och att tillsammans med mig bestämma plats för sakerna. Jag hoppas det får honom att känna att det är hans rum och att det är roligt om det är städat och fint där. Nu ska det bara upp mimungardiner, taklampa och lite annat muminrelaterat som jag samlat på mig och som många av er hjälpt mig att samla på mig genom olika give and get!

Städning är roligt när man har tid och möjlighet att göra det noga tycker jag. I helgen ska jag avsluta vårt sovrum och under nästa vecka blir det mitt nya syrum i burspråket och vardagsrummet. Vi har slängt våra gamla soffor så det blir inte mycket TV-tittande just nu, då hinner man med mer.