fredag 29 februari 2008

Syfestival i helgen!

I helgen är det Syfestival på Sollentuna Expo Center (för sista gången, sedan flyttar de till Kista). Jag hade tänkt hoppa över denna tillställning denna gång eftersom jag tycker att inträdet på 120:- för att behöva ta del av en massa scrapbook inte är värt priset. Men nu fick jag ett gratis inträde så jag kommer att stå och hänga på låset på söndag kl 10,00.

Mina favoritmontrar är självklart Svenska Mönster som har bra mässpriser, köp 3 betala för 2, så jag har redan suttit och valt bland de mönstren jag ska shoppa via hennes hemsida, om jag inte kollar i förväg vill blir det för jobbigt, eftersom jag vill ha allt det som Stina tillverkar.

Till denna mässa tänker jag köpa följande mönster:





Den här hade hon premiär för i höstas och då köpte jag den inte, jag har ångrat det bittert sedan dess. Den funkar ju hur bra som helst på jobbet när man vill vara lagom uppklädd utan att det sitter åt.





Det här jackmönstret är bra till vår och höst, ni som känner mig vet ju att jag gillar jackor och kappor son sticker ut lite.


Den här tunikan ser ut att vara fantastisk på att dölja mina generande fettvalkar, då den tar vi.


Jag hoppas att jag blir bjuden på Ewas bröllop så jag tänkte sy den här klänningen. Förutsatt att jag hittar en bra korsett att ha under.

Sist men inte minst en skön sommarbyxa som inte klämmer åt på sommaren och som är svalkande.
Det blir säkert några mönster till om jag känner mig själv rätt. Bland annat kan jag tipsa om en Kappa som kommer ut i Stinas mönsterkollektion snart som jag tror kommer att bli en hit!

Nu kan du börja sy!

Det beskedet fick jag av Ewa, min väninna som bor i Italien och som ska gifta sig i Neapel.

Ewa är lite skrockfull så jag har inte ¨ått sätta saxen i tyget förän hon bokar giftanskursen som katoliker måste gå för att få gifta sig. Vilken tur att det är inför helgen jag fått OK, för på söndag ska jag till syfestivalen och där hittar jag kanske lite saker till klänningen. Bilden föreställer tyllkjolen hon vill ha, för den ska bli tvådelad. Idag ska jag införskaffa mönstret och tyget till överdelen av klännngen så att jag kan sy en toile och skicka till Ewaq med posten, om hon inte kommer innan sommaren.

onsdag 27 februari 2008

Om tygresan till Skåne och Danmark

Att köpa tyger i Skåne är bäst, det är himla synd att Stoff och Stil inte sökt sig uppåt i landet, men kommer inte bra tygaffärer till Stockholm så får väl vi åka till dem. Med tanke på vad fraktavgifterna för tyg kan bli så är det ibland värt att ta en billig resa, ni vet sådana som man kan köpa ca 3 monader innan som kostar 85:-kr enkelresa.

Vi åkte i fredags och vi började med att åka över sundet till Köpenhamn till Stof 2000, där är det inte så billigt, men utbudet är outstanding. Där hittar man märkestyger som Armani, Prada, Dolce&Gabbana och andra finingar som en småbarnsmamma kan drömma om. Där köpte jag inte mycket, men det här tyget av Missioni köpte jag i alla fall för halva priset. Jag tittade på det redan i somras när jag var där, men ansåg att 359kr/m var dyrt, för halva priset å andra sidan gick det bättre!

Sedan åkte vi till Stina på Svenska mönster, jag kände mig lite frustrerad över att ovädret hade försenat tågen på väg hem och vi hade fått byta tåg 2 ggr och till slut ville inte tåget komma. Framför allt var det jobbigt för att jag ville inte att Stina skulle behöva vänta hela eftermiddagen. Men så kom vi dit och hon är alltid så trevlig, man blir glad bara man träffar henne.


Dessa tre tyger köpte jag på rea hos henne, de ska bli klänningar och det gröna med vita tårtor kanske blir en blus. Sedan köpte jag ett set med tyger och nallemönster att sy, det ska bli roligt att sy en halle, det har jag aldrig gjort och jag vet ju hur Stina slet med det där mönstret så för mig är det väldigt värdefullt. Sist men inte minst fyndade jag reatyger och ett par utgående mönstermodeller. Men roligast var att träffa Stina och jag fick en smygtitt på hemmes nya kollektion som hon ska premiärvisa i Stockholm till hösten. Hennes väskor blir supercoola, en sådan vill jag bara ha!!!

tisdag 26 februari 2008

Inte som på riktigt

Tittade på Kungamordet igår. Jag vet att det har filmat en del utanför mitt jobb. Jag måste säga att jag inte hittar en enda likhet med verkligheten i det som ska föreställa mitt jobb, hmmm... nu är det ju bara en TV serie och inte verklighet.

söndag 24 februari 2008

En fantastisk resa

Resan till Skåne har varit hur bra som helst, Nettans trevliga sällskap och positiva attityd gav en kick.
För visso var det storm och nu vet jag hur det är att åka tåg över Öresundsbron när det stormar och framför allt har jag lärt mig hur lite ansvar SJ är beredda att ta när de kan skylla på force majeure. Jag vet att man inte har några förpliktelser mot sina resenärer när problemen beror på oväder, men det skulle vara så enkelt att muntra upp genom att bara servera en kopp varmt kaffe när alla står och väntar på ett tåg som inte kommer. Det är när man får lyssna på SJ personalen som man inser att miljövänligt kostar ordentligt på ens psyke. Den där "jag skiter i dig attityden" genomsyrade hela resan. Det kändes som om de satt och var skadeglada över att nu kunde de vara elaka utan att behöva stå till svars. Här följer en beskrivning av vår resa.

17,14 kliver på tåget mot Stockholm i Malmö och vi får veta att i Hässleholm väntar bussar som ska skjutsa oss till Nässjö, bussresan kommer att ta 3 timmar.

Ok tänker jag och Nettan kvittrar, tänk vad bra då får vi prata lite mer och jag inser hur rätt hon har, det är bara att ta det med ro, vi är på väg och vad är en timmes försening...

18,00 byter till buss mot Nässjö, passagerare som ska till Växjö bussas till Alvesta som ligger en bit innan Nässjö. Jag ska ju till Stockholm så jag åker till Nässjö Som tur är hittar Nettan två lediga platser bredvid varandra i bussen och än en gång tänker jag. Turen är med oss. Intill oss sitter familjen sur. Pappan skäller och svär om vartannat på allt och alla, det känns inte roligt att vara i närheten av denna man, tänk om han blir våldsam. Men jag har ju Nettan så vi fnittrar och somnar in. Det är skönt att de inte har tända lampor på bussen.

19,50 Ropar bussföraren ut i högtalarna att "nu har SJ ändrat sig och vill att vi vändet till Alvesta. Det är bara att vända och åka tillbaka 5 mil. Hur miljövänligt är det? Säkert bättre än flyget, men folk börjar bli sura.

Vi ankommer till Alvestas ministation efter 20 och ska vänta på tåget som ska komma 20,40 i kylan för alla får inte plats i stationen kom dessutom har stängt för dagen. Jag längtar efter en kopp kaffe och tänker på att det skulle vara så lite jobb för SJ att komma ner med en termos och bjuda på kaffe, jag tror att det kommer att bjuda på kaffet på tåget.

20,55 kommer tåget, fullt med folk som ska av och vi ska på i ett vid det här laget ganska lortigt tåg, men vi börjar bli trötta och hungriga. Tänk att SJ vill dubbelkolla våra biljetter när vi går på tåget. Precis som om folk skulle vilja planka med SJ och frivilligt stå i perrongen och frysa till nio. SJ personalen har ju humor, det sitter vi och skrattar åt dem... vad ska man annars göra?

När vi anländer till Nässjö står det massor med människor i stationen, de har tydligen stått där i många timmar, eftersom de började sin resa två timmar före oss och det blir trångt i tåget. Folket som kommer på är jättesura och till råga på allt är det nu dubbelbokat. Vilken tur att vi hade åkt tillbaka 5 mil. nu vill jag bara sova, men tänker att om det finns någon gravid eller barnfamilj utan plats så kan jag resa mig. Men vi har sådan tur att alla på vår vagn får sitta så jag försöker sova, men SJ har stängt av värmen och släcker inte så det blir svårt, dessutom envisas de med att tala i högtalarna hela tiden. Jag och Nettan tycker att det är ganska småaktigt att de inte kan bjuda på en kopp kaffe, så vi betalar en tia. Nu har jag tappat kollen på tiden och istället funkar inte signatsystemet nu och vid det här laget är vi över två timmar försenade.

00,45 Efter en evighet kommer vi till Stockholm. Vi har sådan tur med oss att Nettan har bilen stående på jobbet och hon är så gullig att skjutsar mig hem. Vilken tur att jag hade Nettan med mig, hon lyckades hålla vårt humör på topp tack vare att hon är så glad och positiv, det bästa resesällskapet man kan ha!

torsdag 21 februari 2008

Jakten på det perfekta kaffet

Efter att coffee cup bytte ägare så försvann det goda kaffet från Stockholm och jag har letat och letat. Förra veckan berättade en kollega att det finns ett hål i väggen här i Gamla Stan som har bra kaffe till humana priser. Idag var jag där med min kollega Karin och smakade, jag drack den godaste cappuccinon någonsin. De ligger på Västerlånggatan 60 och heter Caffelini, jag rekommenderar det varmt, de säljer ett kaffe som heter Filicori Zecchini så har du vägarna förbi Gamla Stan och blir sugen på gott kaffe så gå på Caffelini, där kostar en expresso en tia och cappuccinon 23.

Applikationer

Jag tycker att det här med applikationer är ganska knepigt på strechtyger, så hittade jag detta blogginlägg av Blomma åker vagn, med bilder och allt, jag ville bara tipsa om den.

onsdag 20 februari 2008

Stoff och stil

å andra sidan är inte lika bra på att hentera sina ärenden som SL. Därifrån beställde jag en katalog den 4/2. Tanken var att skulle hinna titta i katalogen för att kunna planera mina inköp vettigt. efter ivrigt väntande ringde jag dem idag och fick veta att katalogen till mig skickats 10/2 när jag frågade varför det dröjde så så klagade man på att de har för mycket att göra. Känns inte särskilt förtroendeingivande att beställa tyger från dem i framtiden, så jag får fortsätta att beställa katalogen och handla på plats.

Stockholms Lokaltrafik är fantastiskt, ibland

Det skulle kunna låta sarkastiskt, men det är sällan man får anledning att säga så. I går var inte min dag, först glömde jag SL-kortet hemma så att min man fick komma ner med den till stationen och på vägen försvann den. Om jag tappat den från fickan eller blivit fickad har jag ingen aning.

Till jobbet kom jag lagom sur i alla fall, jag känner att jag inte har råd med extrautlägg just nu när jag ska resa till Skåne för att shoppa tyger, dessutom har vi en massa aktiviteter som gör att vi behöver SL-kortet denna helg. Jag gjorde polisanmälan och förlustanmälan till SL redan på morgonen och tänkte på att då kanske jag i alla fall får ett nytt kort inom 10 dagar. För jag prenumererar på säsongskortet och då har man en förlustgaranti. På hemvägen köpte jag ett veckokort eftersom resorna till och från jobbet blir så pass dyra nu när enhetstaxan försvunnit att det inte går att åka på remsa.

I dag ringer min man till mig på jobbet och berättar att kortet kommit med första brevbäraren. Tänk att de jobbat så fort, jag är ofta sur på SL:s förseningar och annat strul, men jag kan bara säga att jag rekommenderar alla köpa säsongkort via Internet, där är SL:s service fantastisk.

måndag 18 februari 2008

Förväntan

I helgen har det varit kalas, det var inte lätt att göra en tågtårta, städa, hålla en treåring borta från kristyren och dessutom ha gäster två dagar i rad. Men det ger mycket tillbaka att få träffa sitt barns dagiskompisar och deras föräldrar.

Nu är helgen över och jag är tröttare än någonsin. Samtidigt är jag väldigt förväntansfull eftersom jag ska åka till Skåne med Jeanette från min sykurs. Vi ska först över sundet till stof2000, sedan till Stina på Svenska Mönster och sist men inte minst till Stoff och Stil.
De sistnämnda har jättefina retrotyger nu till våren, det ska bli jättekul att shoppa loss, jag ska till mig själv , till Tweety och till min bästis dotter, det ska bli så roligt att äntligen få sy till en flicka.

fredag 15 februari 2008

Nostalgi...

Min kollega Karin brukar skriva poesi, jag brukade göra sådant när jag var yngre. På gymnasiet hade jag en lärare i svenska och litteratur som brukade stimulera en till att skriva och jag och min klassompis Annelie skrev så att penna glödde, vi skrev dikter, en låt och till och med en pjäs. Mitt favorittema var att skriva om döden, jag var ju en mesig kärlekskrank i verkligheten så i fiktionen kunde jag tillåta mig att vara svårmodig.

Av någon anledning har jag tänk mycket denna veckan på en låt vi skrev med Annelie, den handlade om vår gymnasieskola, men i dagarna har jag tänkt på att låten var ganska bra och idag lovade jag min kollega Karin att lägga in den på min blogg så hon fick veta hur den gick.

Så här var låten:

Socialist, kommunist och anarkister kämpar mot alla andra fascister
Fast i Botvids maskineri
Hur ska jag bli fri.


I augusti förlora jag min identitet
Ett nummer är min personlighet
Fast i Botvids maskineri
Mitt liv total apati


Jag lever i en låtsas värld
Är styrd av pessimism
Vad kan man kalla verklighet när jag vill älska, vill sjunga, vill skratta och vill dansa


Hat och kärlek har försvunnit
Alla de känslor som en gång funnits finns fast i Botvids maskiner…
Nu är jag äntligen fri!


Detta var en punklåt så klart! Hmmm… det var tydligen inte bara när jag gick i skolan jag kunde känna att jag var fast i ett ekorrhjul. Fy vad jag längtar efter mina symaskiner som är undanplockade denna veckan, de är som ett lufthål för mig.

PS. Min man tycker inte att den skulle passa i melodifestivalen och jag kan inte annat än att hålla med honom!

söndag 10 februari 2008

Barnkalas

I går fyllde Tweetys bästa kompis 3 år, tänk vad tiden går, det känns som det var igår jag satt på Petit Four med Tweety som var en vecka gammal och hans bästa kompis som var två veckor gammal. Våra småkillar har blivit stora killar och nu är det även dags för Tweety att fylla tre.
Det ska bli tågkalas, Tåget Thomas är den stora idolen just nu och jag måste säga att jag tycker att leksaksimportörerna ligger sent hela tiden. Förra året var det Blixten Mc Queen som Tweety ville ha med på kalaset, men det fanns inte någonstans så det fick bli den här:


Men i år vill han bara ha tågtårta, så tågtårta får det bli. Jag har fått städa undan symaskiner och dylikt för att inte falla i frestelsen att istället för att fokusera på tårtan istället sätt mig ner och sy. Fler tåget Thomas prylar finns inte på marknaden ännu, så jag får väl växla med lite "Cars".

onsdag 6 februari 2008

Status på kappan


Man hinner inte med mycket när man är sjuk, men så här ser den ut just nu. Nu lär det inte bli mycket gjort för imorgon reser jag iväg på överläggningar med jobber och kommer hem på fredag, jag hoppas min förkylning inte blir värre.

Laura Luna Design


Efter en hel del dividerande fram och tillbaka har jag bestämt mig för mitt märke på mina egendesignade vuxenkläder. Jag ska lägga en beställning från Minanmnband så fort jag får löning. Laura Luna Design ska min nya blogg heta, jag ska börja med att lägga över en del gamla blogginlägg som jag tycker har med sömnad, design och annat roligt att göra. Jag kommer dock att köra dem paralellt nu i början.

måndag 4 februari 2008

Fler idéer

Jag önskar mig verkligen en provdocka, man får aldrig samma helhetsbild av ett plagg när det hänger på en galge, för det första missat man ryggen som för mig är en outforskad och tråkig del i modet, i synnerhet för ytterkläder. Finns det något på jackryggar så brukar det vara klubblagstyrck eller emblemer som visat på grupptillhörighet. Man utnyttjar ryggtavlan för att uttrycka tillhörighet och inte konstnärlig skönhet. Framsidan är alltid en framsida där kan man alltid ser ett tillhörande ansikte, frisyr, smink och en massa annat, som om baksidan inte fanns. Men tänk på de som ser oss bakifrån. Ska fundera vidare på det där men ny ska jag visa lite av det förslagen jag har just nu och de handlar om framsidan


När jag syr vill jag gärna ha ett plagg hängandes framme gå förbi göra en liten ändring, låta det sitta en stund, göra en ny ändring och på så sätt prova mig fram till det jag vill ha, tänk om jag hade en provdocka, då skulle det kännas roligare. Jag har hittat den som jag gillar, den heter Lady Velvet, men säljs inte i Sverige och verkar svår att beställa, dessutom har jag inte råd med den just nu.



.
Nu till kappan, jag tänkte på att det skulle kunna vara vårigt med det "dyyyra" blommiga sidentyget istället för knappar, då kan man ha dålda tryckknappar och slippa lägga ner timmar på att knalla gata upp och gata ner i Stockholm med att söka dyrbara knappar. Jag sydde en kofta förra året där knapparna blev dyrare än hela koftan, men så kvarstår frågan, hur blir det med fickorna och ska jag ha en blommig krage eller en krage i brunt linne som i fickan. Hmmm... det lutar väl åt linne kragen tror jag. Ett tips, köp knappar på resan, fina knappar växer inte på träd, i synnerhet inte knappar till kappor och koftor som gärna ska synas och som verkligen kan lyfta ett enkelt plagg. De som verkligen kan konsten att få ett plagg att se billigt ut är H&M, genom deras fula platknappar kan de få det snyggaste plagget att se alldagligt och billigt ut. Knappar är för mig personlighet, eller borde vara... som ett örhänge, en handväska tycker jag att det skulle vara roligt att människor tänkte på knapparna och finner man inte de man vill ha så kan man ju alltid klä knappar, det tar lite tid, men det lyfter hela plagget.

söndag 3 februari 2008

Lite design prover

Nu har jag sytt ihop de stora delarna och det slog mig, vad ska jag ha för krage och ficka vad ska man ha för ficka?

Jag kom på att jag köpt lite stuvbitar på simbra siden innan förra julen för att sy lie julklappar. I samband med det hittade jag ett fantastiskt tyg i siden broderat med små rosor, men smarat det så kostar den, just det tyget kostade 1000:-/m, så det blev bara 10 cm som jag tänkte jag skulle använda för att sy någon vacker detalj.

Jag började tänka fritt kring fickan och hur den skulle se ut och kom fram till något den här stilen.

Kanske lite för mycket och så vill jag ju ha plats med både mobil och busskort, så jag sydde en dummelficka som prov.

Sedan kom jag på att det skulle nog vara roligt att ha det dyra tyget i kragen, ska kappan kanske se ut så här?

Vad svårt det är att bestämma sig, vad tycker ni? Snälla råd!

Våkappan jag designar

Nu har även jag gått och blivit dålig. Jag hostar som om lungorna skulle hoppar ur när som helst och känner mig allmänt seg. Men innan jag han bli hostig hann jag få till mönstret.
Jag utgick från ett grundmönster, sedan jobbade till skärningen så att sömmen skulle gå från axeln och ner, sedan mätte jag ut längden jag vill ha och lade till några centimeter på sidorna nertill så att den skulle bli vid. Gissa om jag var rädd att sätta saxen i mönstret.

Jag provsydde i ett gammalt lakan och min man tyckte det såg bra ut. Två saker äger jag inte en helbildsspegel och en provdocka, så jag får lita på min makes omdöme.